Otthoni edzésterv kezdőknek és haladóknak

Egy jó kis edzéssel nyugodt, otthoni körülmények között mindezt egyetlen helyen tudhatjuk le. Akár egy kis alapozás a cél, akár egy tartósan követhető program kialakítása, mindegyik lehetőségre találhatunk otthon is megoldást, ez teljesen egyértelmű.

A programok nagyrészt saját testsúlyos gyakorlatokra épülnek. Ne mondja azt senki, hogy kizárólag saját súllyal nem lehet alaposan megedzeni a válladat, a teljes karodat, a hátadat, vagy akár a lábadat, mert meg lehet. e írhatsz...

Hogyan állj neki az otthoni edzéseknek?

Egy héten három edzés, amely minden izomcsoportot megcéloz, tökéletesen alkalmas arra, hogy fitt legyél. Ha fogyni szeretnél vagy fontos számodra az állóképesség, esetleg könnyen hízol, akkor a köztes napokon iktass be egy-egy kardió edzést még, pl. futást, kerékpározást, úszást, stb.

Az edzés gyakorlatait végrehajthatod úgy, hogy egy-egy kör után megállsz 1-2 perc pihenőre, de ha edzett vagy, akkor lehetséges folyamatosan végigmenni a fokozatokon.

A lenti gyakorlatok tökéletesen alkalmasak egy alap erőszint és állóképesség kialakításához.

A feladatsorok egyéni erőszintre szabhatóak.

Ha kezdő vagy, akkor legyen a célod a - FOKOZAT I -

Amennyiben már haladó szinten állsz, úgy próbáld ki magad a - FOKOZAT III - szintjén.

Étrend

Ha szinte ugyanazokat a gyakorlatokat végzed otthon, amelyeket egy teremben is végezhetnél, az izmaid vajon különbséget fognak tenni a két helyszín között? Nem valószínű. Ha megkapták a növekedés előidézéshez szükséges stimulust otthoni edzéssel, kvázi ugyanazt, amit a teremben is megadnál nekik, akkor biztosítani kell számukra a szükséges tápanyagokat a megfelelő minőségben és mennyiségben; pontosan ugyanúgy, mintha teremben edzenél. Egy diétás étrendet teljesen ugyanúgy lehet követni otthoni edzés mellett, mintha teremben edzenél.

Az edzés során pótold az elveszített folyadékot. Fogyaszthatsz BCAA-s, glutaminos italt, esetleg izotóniás italt, edzés után pedig jöhet a jól megszokott fehérje turmix, amely segíti a regenerációt!

VÁGJ BELE!

Nincs más hátra, mint nekikezdeni az edzésnek! Öltözz át edzőfelszerelésbe, készíts oda törölközőt, folyadékot és máris jöhet a bemelegítés! Jó edzést kívánok az otthonodban is! Milyen klassz, hogy úgy le tudsz edzeni, hogy nem kell sehova sem menned, senkire várnod, nem kell bérletet venned és a zuhany is rögtön rendelkezésedre áll!