HASZNOS TUDNIVALÓK

 

Manapság egyre többen figyelnek az egészségükre: futnak, különböző sportokat űznek, vagy végeznek valamilyen egyéb mozgást. Az edzések lebonyolításának legkényelmesebb módja a konditermek látogatása, ahol rengetegféle gép, eszköz, súly közül válogathatunk, személyi edzőket fogadhatunk, a legtöbb helyen pedig csoportos órákon is részt vehetünk.

Biztosan ismered a mondást, miszerint annyi idős vagy, amennyi a gerinced. Ezek a szavak tökéletesen tükrözik a lényeget: hiába van kerek popsid és kockahasad, ha a gerinceddel számtalan problémád van. A rendszeres testmozgás számtalan módon használ az egészségnek - ez az idősebbekre legalább annyira igaz, mint a fiatalokra. És az sem véletlen,...

A Mentális Tréning kifejezés a szakirodalomban egy speciális technikát jelöl, amellyel a sportoló gondolati szinten gyakorol, kijavít és tökéletesít egy mozgást vagy mozgássort.

Az ázsiai kultúrák évezredek óta meghatározó jelentőséget tulajdonítanak a légzésnek az egészség, a testi-lelki közérzet és egyensúly szempontjából. A légzőgyakorlatok alkalmasak arra, hogy a szervezetünket, gondolkodásunkat nyugtassák, vagy éppen élénkebbé tegyék.

HA MINDIG A LEGJOBBAT HOZOD KI MAGADBÓL A TESTMOZGÁS TERÉN IS, AZ ÉLET BÁRMIKOR KÖZBESZÓLHAT, ÁTALAKÍTVA A KORÁBBAN GONDOSAN KIALAKÍTOTT EDZÉSTERVED. BÁRMI IS A KIHAGYÁS OKA, AZ EDZÉS HIÁNYA EGYÉRTELMŰEN MEGÁLLÍTJA A KORÁBBI FEJLŐDÉSI FOLYAMATOT.

A figyelem irányítása nem csak a sport területén fontos képesség. Mindennapjaink minőségét is alapvetően meghatározza, képesek vagyunk-e a megfelelő dolgokra koncentrálni. És manapság ebben egyre rosszabbul teljesítünk.

A fekvőtámasz megdolgoztatja a kar és váll izomzatát, és a 28 napos fekvőtámasz kihívás alatt fokozatosan segít erősíteni a kar izmait. Ne felejtsd! A feszes karok eléréséhez, az integető háj, a pufi vállak eltüntetéséhez a táplálkozásodra is nagyon figyelned kell. A kettő együtt működik tökéletesen. Ha szeretnél fogyni, de nem szeretnél éhezni,...